IncludU e-Collage

Presentations, Videos, Motion Images, Artworks, Pictures, etc.

The e-collage is an interactive online board that displays the projects, which have been elaborated by the participant schools, such as presentations, videos, motion images, artworks, pictures, etc.

The impacts of “IncludU e-collage” are:
• Better interaction and presentation in educative results of the project with an emphasis on practical outcomes
• Popularization of knowledge of European programs
• Cultivation of common European identity and multiculturalism
• Intergenerational approach and familiarity with new technologies and innovative tools
• More opportunities for young people to learn through interaction and participation in democratic life
• Active participation of pupils and teachers for the production of several projects

The creator of the e-collage is Panagiotis Kyrillos, undergraduate Student, Department of Digital Systems, University of Piraeus.

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1gelsikeonΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ INCLUDU

Κατά το σχολικό έτος 2016-17, το Λύκειό μας πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος INCLUDU :

1. Συμμετείχαμε στην «Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – EUropa.S. Teens» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ., με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 9/12/2016 στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θέμα της Προσομοίωσης ήταν «Η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού».

drasi1 1 drasi1 2

 

2. Ενημέρωση – Συζήτηση – Βιωματικές Δραστηριότητες με θέμα το Προσφυγικό Πρόβλημα στην Ευρώπη. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα INCLUDU και συμμετείχαν μαθητές από τρία τμήματα της Α΄Λυκείου. Πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Απριλίου και είχε διάρκεια 5 διδακτικών ωρών.

drasi2 1 drasi2 2  

 

3. Ενημέρωση – Συζήτηση – Βιωματικές Δραστηριότητες με θέμα το Πρόβλημα του Ρατσισμού στην Ευρώπη. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα INCLUDU και συμμετείχαν μαθητές από ένα τμήμα της Α΄Λυκείου και ένα τμήμα της Γ΄Λυκείου. Πραγματοποιήθηκε στις 5 & 6 Απριλίου και είχε διάρκεια 4 διδακτικών ωρών. Μεταξύ άλλων η υπεύθυνη ομάδα συνέταξε ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση και με βάση και τις απαντήσεις αυτές σχεδιάστηκαν και οι βιωματικές δραστηριότητες.

drasi3 1 drasi3 2

 

4. «Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με θέμα τον Ευρωσκεπτικισμό. Η δράση αυτή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από ομάδα μαθητών που συμμετείχαν στην ανάλογη δράση στο πλαίσιο του Προγράμματος includeU (βλ. παραπάνω). Στην προσομοίωση συμμετείχαν μαθητές ενός τμήματος της Β΄ Λυκείου. Η όλη δραστηριότητα είχε διάρκεια 5 διδακτικών ωρών και πραγματοποιήθηκε στις 3 & 7 Απριλίου.

drasi4 1 drasi4 2 

 

5. Ενημέρωση – Συζήτηση – Βιωματικές Δραστηριότητες με θέμα το Πρόβλημα της ανόδου τού Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα INCLUDU και απευθύνθηκαν σε μαθητές από ένα τμήμα της Γ΄Λυκείου. Πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Απριλίου και είχε διάρκεια 4 διδακτικών ωρών. Μεταξύ άλλων η υπεύθυνη ομάδα συνέταξε ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση και με βάση και τις απαντήσεις αυτές σχεδιάστηκαν και οι βιωματικές δραστηριότητες.

drasi5 1 drasi5 2

 

6. «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Μουσικής» : Μία ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα INCLUDU – με την ιδιαίτερη συνδρομή ενός μαθητή, μέλους της ομάδας, ο οποίος έχει ιδιαίτερες σπουδές στη μουσική – ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συνέταξαν μια εργασία για την Ιστορία της Ευρωπαϊκής Μουσικής. Η εργασία αυτή αποδείχθηκε εξαιρετική, καθώς οι μαθητές κατάφεραν, μέσα από την παρουσίαση της Ιστορίας της Μουσικής, να δείξουν βασικά στοιχεία της δημιουργίας και της εξέλιξης του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού καθώς και της εξέλιξης των ευρωπαϊκών κοινωνιών/λαών. Γιαυτό αποφασίσαμε να την εντάξουμε στο μάθημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Έτσι, η ομάδα των μαθητών που υλοποίησε την εργασία, ανέλαβε και την παρουσίασε στους μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ Λυκείου, που έχουν ως επιλεγόμενο το μάθημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Η παρουσίαση συνοδευόταν από συζήτηση, ακρόαση μουσικών κομματιών και βιωματικές δραστηριότητες.

drasi6 1 drasi6 2

Ο Υπεύθυνος καθηγητής 

Πανταζής Μητελούδης